Избори две в едно биха се превърнали в референдум срещу ЕС.

...
Избори две в едно биха се превърнали в референдум срещу ЕС.
Коментари Харесай

Диана Дамянова: Ако се стигне до служебно правителство, то няма да е на Румен Радев, а на Росен Желязков

Избори две в едно биха се трансформирали в референдум против Европейски Съюз. Такова предизвестие насочи в ефира на БНР пиар специалистът Диана Дамянова.

Тя чака да бъдат употребявани от " Възраждане " като девиз против Съюза. Дамянова е уверена, че би трябвало да се върви към ротация, реализиране на някакъв вид договореност и връщане на конституционното болшинство, с цел да бъде довършена правосъдната промяна.

Пиар специалистът очерта сюжетите, по които ще се движи страната ни, в случай че се реализира ротацията и в случай че тя не бъде осъществена.

" Ако има ротация и се схванат по въпроса за регулаторите и ръководството, Борисов ще отстъпи от крайните си претенции от вида да се махнат Асен Василев и Тагарев. ПП-ДБ ще правят отстъпка от други неща. Ще се срещнат някъде по средата, ще подпишат нещо, което няма да е съдружно съглашение. Властта ще бъде постоянна и ще бъде предадена по естествен път.

Борисов е прав, че гласуването на оставката на Денков трябваше да се направи по този начин, че в българския народ да се сътвори чувството за последователност.

Остава въпросът в името на какво се прави това държавно управление – на оцеляване от войната или на дотъкмяване на правосъдната промяна. Тук на сцената излизат две лица, които преди дни размениха реплики.

Това държавно управление би могло да бъде признато и ще влезе в учебника по история, в случай че реализира най-малко частична правосъдна промяна.А тези органи се трансформират със 161 гласа, което трите политически сили измислиха дружно.

В договарянията, които са се водили сред Пеевски и Христо Иванов, явно Иванов е показал своята листа за хора, които би трябвало да бъдат подредени в правосъдната и прокурорската система. Пеевски това не го устройва по доста аргументи. Тази работа се е размила. Тогава ние получихме така наречен меморандум, в който внезапно Движение за права и свободи бяха изключени от властта.

Остава въпросът какво ще стане, в случай че създадат държавно управление, само че тези две момчета не се обединят в правосъдната промяна. Съдебната промяна е осъществена на хартия в Конституцията, само че смяната би трябвало да пристигна през избора на органите в правосъдната власт ".

Дамянова не чака, че в идващите 10 години може да се реализира такова конституционно болшинство в българския парламент.

" Това е последният прозорец с болшинство от 161. Ротацията си заслужава поради втората огромна стъпка по пътя към правосъдната промяна. Гражданинът Христо Иванов и жителят Делян Пеевски би трябвало да продължат да работят дружно.

Постигането на сходно болшинство с Костадин Костадинов е безусловно недопустимо ".

Диана Дамянова предвижда и какво би се случило, в случай че няма ротация и държавно управление.

" В този случай ще се сътвори служебно държавно управление, което няма да е на Румен Радев, а на Росен Желязков, който е първи в листата. Това държавно управление ще продължи да се движи в евроатлантическа посока. То няма да е опасност за нашите западни сътрудници и би могло да бъде признато. Росен Желязков чертае за себе си една по-неутрална биография, която ще му помогне да направи и по-неутрално държавно управление ".

Тя подсети за импортирания на 5 март от Има Такъв Народ законопроект, съгласно който всички регулатори би трябвало да се избират с две трети, а на идващия ден са го отдръпнали.

" Това значи, че на второ равнище се случват всякакви неща ".

Дамянова предвижда каква ще е ролята на президента Румен Радев в политическите събития.

" Смятам, че ще избере тактиката на приличното държание. Ще се движи по измененията в Конституцията. Ако Конституционният съд промени нещата, влизаме в още по-голяма неизясненост.

Смятам, че няма да се стигне до връчване на втори мандат, тъй като това би означавало, че е изчерпано настоящето Народно събрание. Тогава ще отидем в най-тежкия вид, при който ще има избори две в едно ".

Тя не чака да се стигне до фрапантни промени в държавното управление, в случай че се реализира ротацията.

" Смяната на финансовия министър е алена линия, която ПП-ДБ няма да преглътнат ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР